Varför skriver jag?

Jag skriver så himla bra! Jag kan verkligen läsa det jag skrivit och relatera till det fullt ut! Det är väl det som är bra skrivande? Jag känner ingen som kan beskriva saker så att jag håller med lika bra som jag själv kan. Jag är bäst på att skriva. Till mig själv alltså. Men så finns ju världen där utanför. Ni finns. Och ni tycker också.

Det finns nästan inget mer egocentriskt än att be andra lyssna på en. Jag är kluven till hela blogg-fenomenet. Samtidigt svämmar hårddiskar och lådor över av saker jag skrivit. Ska jag bara förvara dessa texter? Släpa med dem vid varje flytt?

Allt sedan jag var liten har jag skrivit. Jag hittade nyligen tal jag skrev till min klass som 9-åring. Tal om hur svårt livet var och hur alla borde lära sig att ta bättre hand om varandra.

Tal som jag aldrig höll.

Jag var och är förtvivlat konflikträdd. Men att tycka så mycket som jag gör men inte säga det blir tillslut småaktigt. Jag utsätter inte mina tankar för den kritik de behöver för att komma vidare. Att frivilligt blotta det allra mest sårbara, vilket för mig alltid varit mina idéer, är det svåraste jag kan göra.

Därför gör jag det nu. Hellre vill jag få skit för det jag faktiskt tycker än för sådant jag i min stumhet under min uppväxt tillåtit andra att lägga på mig.

Men denna blogg får inte vara bara någon slags självförverkligande. Jag hatar det ordet! Jag är redan verklig. Jag behöver inte göra det jag vill eller är bra på för att vara det. Ni behöver inte läsa det jag skriver för att bekräfta mig, förverkliga min rätt att tänka. Det har jag vänner och familj som gör.

Jag hoppas istället att det jag skriver ska få berätta om andra och annat. Om dem jag mött under mina resor och saker jag undrar över som ni kanske kan förklara.

Annons

One response to “Varför skriver jag?”

  1. plastjesus says :

    Åh, vilken underbar beskrivning! Säkert för att den skulle kunna komma ur mina fingrar, hehe. Hittade hit via länkning via blogg som jag också bara snubblade på, ska bli intressant att kika in. Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: